We're using cookies to give you a better experince of the website. Read more about cookies on roswi.fi

Hoppa till innehållet

Näin teet onnistuneen eväsretken luontoon

Onko sinulla tapana suunnitella eväsretki jo hyvissä ajoin etukäteen vai lähdetkö spontaanisti ulos silloin kun mielesi tekee? Artikkelimme vinkkien avulla luot parhaat edellytykset onnistuneelle eväsretkelle riippumatta siitä kumpaan ryhmään kuulut.

Sää, ympäristö ja mukavuus

Säätiedotukset ovat tärkeitä, mutta älä luota niihin liikaa silloin kun toivot täydellistä säätä eväsretkeä varten. Seuraa säätiedotuksia säännöllisesti jos suunnittelet eväsretken etukäteen, sillä sää voi vaihtua nopeasti. Myös spontaanille eväsretkelle kannatta ottaa sateen varalle sadesuoja, esimerkiksi tarppi.

Istuinalustaa valitessasi huomioi, että sen tulee kestää kosteutta ja märkää. Riippumatto on hyvä valinta (sillä se ei osu märkään maahan). Lisäksi riippumaton päälle on sateella helppo ripustaa tarppi.

Myös retkituoli tarjoaa mukavan istumapaikan. ENO Lounger SL on uskomattoman mukava ja vakaa, ja sen sivulla on juomapullon-/termospullonpidike. Voit tietenkin suojata myös retkituolin tarpilla.

Ruoka ja pakkaaminen

Piknikruoan rajana on vain mielikuvitus! Eväsretken ruokaan vaikuttaa tietenkin se, oletko suunnitellut retkeä pitkään vai otatko mukaan sitä mitä kotona sattuu olemaan. Varmista, että sinulla on hyvät eväsrasiat jotka eivät vuoda laukussa ja jotka ovat hyvä valinta sekä ihmiselle että luonnolle. ECOlunchboxilla on paljon ympäristöystävällisiä, erikokoisia ja erimallisia eväsrasioita. Blue Water Bento -mallistoon kuuluu monia ruostumattomasta teräksestä valmistettuja tiiviitä eväsrasioita, joissa on silikonikansi. Kannen kuvio kertoo, että kansi on merten kannalta hyvä vaihtoehto. ECOlunchbox-eväsrasiat ovat tietenkin myrkyttömiä.

Tässä on muutama laadukas eväsrasiavinkki:

  • Three in one: Kolme kerroksittain aseteltua eväsrasiaa, jotka pitävät ruoat tehokkaasti erillään. Eväsrasia on kokonaan ruostumatonta terästä ja sopii ruoan lämmittämiseen retkikeittimellä.
  • Bamboo Mess kit: Valmistettu 90% luonnonmateriaalista. Mukana joustava lenkki, joka pitää eväsrasian suljettuna ja johon mukana toimitettava lusikkahaarukka on kiinnitetty. Lusikkahaarukka on muotoiltu niin, että sillä ylettää eväsrasian kaikkiin nurkkiin eikä rasiaan jää ruoantähteitä.

Aterin on välttämätön, jotta kädet eivät likaannu. Panosta erittäin kestävään spork-lusikkahaarukkaan! Humangearin GoBite-lusikkahaarukka on erittäin kestävä. Yhdistä pikniksettiisi mielellään useita erivärisiä lusikkahaarukoita! Jos pidät enemmän 100 prosenttisesta ruostumattomasta teräksestä, niin ECOlunchboxilla on myös pienikokoinen lusikkahaarukka, joka on helppo pakata mukaan.

Tarvitset mukaan myös täyden juomapullon. Ota mukaan reilu Wide-Mouth Nalgene -pullo, johon on lämpimänä päivänä helppo lisätä jääpaloja juoman viileänä pitämiseksi. Widemouth-pullot sopivat erinomaisesti myös ruoalle. Haluaisitko ottaa mukaan vaikka pastasalaatin? Onnistuu, sillä se mahtuu hyvin vähintään 1 litran Widemouth-pulloon.

Kun olet valinnut eväsretken ruoat ja varusteet, on aika pakata ne fiksusti. Valitse tilava vaellusreppu, jos retkipaikallesi on pitkä matka.

Sen jälkeen tarvitseekin enää päättää retken ajankohta ja lähteä ulos luontoon. Toivotamme sinulle ihanaa kevättä ja kesää ja paljon onnistuneita eväsretkiä!

The product was added to your shopping cart